Hobbyhesten.no – For hestefolk flest

Nytt nettsted for alle hestinteresserte

12 personlige tips for bedre stallmiljø

Stallen er en unik arena hvor vi kombinerer en altoppslukende hobby med mange likesinnede. Det er få individuelle hobbyer som skaper et lignende miljø og fellesskap.

Stallen bringer sammen mange ulike personligheter som deler en felles interesse. Dette skaper noen ganger gnisninger og vi må aktivt forbedre oss selv for å kunne bidra til et så godt stallmiljø som mulig.

Slik kan du bidra:

1. Vær snill til en hver tid

Gør et aktivt valg og innsats med å være snill med andre til en hver tid. Du bidrar da til et godt miljø, og øker sjansen for å få gode hjelpsomme venner i stallen. 

2. Unngå all negativ snakk om andre

Når vi opplever at noen baksnakker, tenker vi ofte at den samme personen også snakker stygt bak vår rygg. De som baksnakke mister fort tillit, og viser mangel på respekt for andres privatliv og følelser. Baksnakking vitner ofte om umodenhet og lav selvtillit. 

Vær den som aldri bidrar til eller engasjerer deg i baksnakking uansett hvor spennende det er der og da. Dersom noen prøver å få deg med på baksnakking om andres treningsmetoder eller personlighet, trekk deg unna eller vri samtalen over på noen annet.

3. Gi komplimenter og oppmuntring 

En liten oppmuntring kan ha stor innvirkning på andres hverdag. Gi komplimenter til medryttere når de gjør fremskritt eller har gjort en ekstra innsats i stallen. Positive tilbakemeldinger bidrar til å bygge selvtillit og motivasjon. 

4. Ikke gi råd uoppfordret

Gode og velmenende råd oppfattes dessverre ofte som kritikk. Vi bør derfor kun gi råd når noen spør oss direkte. Lær i stedet å lytte aktivt og forstå problemene, så kan det hende at noen i fremtiden ønsker å spørre deg om råd.

5. Lær å lytt

Lær å lytt i stedet for å bare vente på din tur til å prate. Vi må være tålmodige og vie personen full oppmerksomhet. Samtidig som vi unngår avbrytelser og holder egne meninger tilbake. Vi bør heller forsøke å gjenta det personen har sagt og stille åpne nysgjerrige spørsmål tilbake. Aktiv lytting styrker din relasjon til andre.

6. Tilby deg å hjelpe

Noen ganger oppstår uforutsette situasjoner. Vær villig til å trå til når en medrytter trenger hjelp, enten det er med hestene, stallarbeid eller personlige utfordringer.

7. Sett grenser

Vi kan ikke alltid si ja til å hjelpe andre nå det måtte passe. Sett derfor grenser og lær å si nei på en høflig måte når nødvendig. Det er aldri egoistisk å ta vare på egne behov.

8. Ha god holdning

Legg vekk telefonen, rett deg opp og trekk skuldrene tilbake. Det får deg til å virke mer åpen for interaksjon med andre og får deg til å se mer selvsikker ut. 

9. Rydd etter deg

Vær nøye med å sette alt på plass etter bruk og hold orden i eget utstyr. Ta et ekstra tak og kost stallgangen og møkk ridebane og paddock etter bruk. Vi får sjelden komplimenter for å gjøre dette, men folk for oftenegativt om oss dersom vi ikke bidra til et ryddig og rent miljø.

10. Ikke bann

Bytt ut alle banning og negativitet med positivitet og se hvordan din interaksjon med andre over tid endrer seg. Positivt språk og holdning smitter ofte over på andre.

11. Vær empatisk og ha medfølelse

Ridning og omgang med hester er både givende og utfordrende. Vis empati overfor medryttere som kanskje står overfor noe vanskelig eller har blitt redd. Et oppmuntrende ord eller en hjelpende hånd kan gjøre stor forskjell for noen som trenger det.

12. Respekter individuelle mål og forskjeller

Alle ryttere har forskjellige mål og ambisjoner innenfor hestesporten. Respekter andres mål, enten de er ambisiøse konkurranseryttere eller bare ønsker å nyte tid med hestene. Vær nysgjerrig og vis interesse for de som gjør noe annet enn deg selv.

Som hesteinteresserte deler vi en unik hobby og arena som binder oss sammen. Ved å bli den beste versjonen av oss selv bidrar vi til å skape et inkluderende og støttende miljø i stallen. Personlig vil vi oppleve å få en større omgangskrets og at flere ønsker å hjelpe, deler kunnskap og søker råd hos oss. 

Husk at små personlige endringer ofte gir store resultater.

Del

Publisert

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *