Hobbyhesten.no – For hestefolk flest

Nytt nettsted for alle hestinteresserte

8 egenskaper som viser at du er en god hestetrener

Flinke ryttere og hestetrenere har mange felles egenskaper, uansett gren og filosofi. Det gjør at de ofte oppnår bedre og mer langvarige resultater enn ande. Disse egenskapene kan alle lære. Og du har garantert noen av de selv.

1. Tålmodighet

Du vet at korrekt og god trening av hest tar år og ikke timer. Og ser små skritt fremover i treningen som en seier, selv om det tar måneder å nå de. Du bryter ned målene dine til små og overkommelige oppgaver slik at du kan arbeid målrettet over lang tid.

2. Åpenhet for metoder innen alle grener og filosofier

Du vet at du kan hente mye kunnskap fra andre grener og filosofier enn din egen. Som turrytter har du mye å hente ved å se på treningsskalaen i dressur, og som sprangrytter med en het hest finner du kanskje tips og råd hos personen med den stødige kjørehesten.

Filosofer på hestetrening er mange, og du finner enkelt inspirasjon på tvers av grener.

3. Har lært å se små tegn på fremskritt

Du har satt deg godt inn i stegene som skal til for å nå målet ditt. Du vet alle de små stegne som ligger bak det å trene på et godt holdt eller en galoppfatning. Uansett om du rir mest på tur eller på banen. Du plukker øvelser fra hverandre, trener på de hver for seg og sette de sammen igjen.

4. Vet at utvikling ikke går i en rett linje

Som god hestetrener forstår du at tilbakegang er en del av treningen. Og vet at du innimellom må arbeide med det helt grunnleggende, selv om hesten har kommet lengre i utdannelsen. 

Du er ikke redd for å vise til andre at du arbeider med noe hesten burde kunne fra før av, fordi du vet at dette er veien til gode resultater. Små feil blir sett på som en mulighet til ny lærdom og utvikling.

5. Forstår hvorfor du gjør spesifikke øvelser og hva resultatet er

Du trener aldri på noe uten å vite nøyaktig hva du er ute etter og hvordan du skal nå dette resultatet. Du tør å spørre trener og ridelærer om hvorfor du gjør øvelsen hvis du ikke forstår. Og du søker aktivt opp kunnskap på nett for å videreutvikle deg som trener.

6. Er aldri redd for å spørre om hjelp eller råd

Du anser alle som en potensiell læremester. Selv om du har stor ambisjoner på sprangbanen vet du at du kan hente gode råd fra turrytteren som kan stanse hesten sin på femøringen fra gallopp.

Noen ganger lærer vi av andres fremgangsmåter og resultater, andre ganger av feil andre gjør. Begge deler er viktig for å utvikle egen kunnskap.

7. Anser ikke deg selv som en ekspert, men som en evig student

Idet vi ser på oss selv som eksperter slutter vi å lære. Du vet at man aldri blir utlært innen hest og ønsker å fortsette å lære og utvikle din kunnskap. Det er derfor viktig å godta at det dukker opp nye og bedre metoder for trening. Du synes det er greit å endre dine synspunkter når noe bedre dukker opp.

8. Vet at en avslappet hest alltid er grunnlaget for videre utvikling og trening

Du starter alltid treningen med å få hesten avslappet og klar for oppgaver. Du vet at en avslappet hest presterer og lærer mye bedre og legger derfor stor vekt på dette. I tillegg tilpasser du treningen til der hesten er og legger bort dagens mål dersom det er viktigere å arbeide med noe annet.


Hvilke egenskaper mener du er viktigst?

Del

Publisert

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *