Hobbyhesten.no – For hestefolk flest

Nytt nettsted for alle hestinteresserte

Skriv en profesjonell annonse – Få flere seriøse kjøpere

Å skrive en god annonse når du skal selge en hest er helt avgjørende for å tiltrekke seriøse kjøpere og kunne presentere hesten din på en positiv og nøyaktig måte. Her finner du 12 viktige tips til en annonsen, inkludert eksempel på to profesjonelle annonser.

1. Lag en fengende overskrift

Start med en oppsiktsvekkende overskrift som beskriver hesten din på en interessant måte. Bruk få ord som fanger oppmerksomheten til leseren, for eksempel «Vakker og talentfull dressurhest til salgs» eller «Allsidig og snill familiehest til salgs.»

2. Beskriv hesten nøyaktig

Gi en grundig og ærlig beskrivelse av hesten. Inkluder viktige detaljer tidlig i annonsen, som alder, rase, kjønn, høyde, farge og temperament. Fortell også om hestens styrker, spesielle egenskaper, og hva som gjør den unik. Hvis hesten har konkurranseerfaring eller spesielle ferdigheter, bør dette fremheves.

3. Hestens helse

Potensielle kjøpere er opptatt av hestens helse. Oppgi informasjon om vaksiner, ormekurer, tannhelse, og hovstell. Hvis hesten har tidligere skader, vær ærlig om dette tidlig i annonsen.

4. Bruk tid på gode bilder og videoklipp

Legg vekt på å ta gode bilder og inkluder video av hesten i bevegelse og i ulike situasjoner. Bilder og videoer gir potensielle kjøpere en bedre idé om hestens utseende og adferd.

Det er relativt enkelt å sette sammen en kort video ved hjelp av iPhone og laste denne opp på YouTube. Bruk mobilkamera og film korte klipp på 4-5 sekunder av hest og rytter i mange situasjoner. Ta med stelling, påstigning, ridning i alle gangarter, lasting, rolig trav eller galopp på tur osv. Dette gir et meget godt bilde av hvordan hesten er, og øker sjansen for å tiltrekke seg seriøse kjøpere.

Nedenfor ser du to eksempler på salgsvideoer som er relativt enkle å sette sammen selv.

5. Beskriv trening og erfaring

Gi informasjon om hestens trening og erfaring. Hvis hesten er godt trent og har deltatt i konkurranser eller andre aktiviteter bør dette nevnes.

6. Sett nøyaktig pris

Oppgi en konkret pris for hesten. Unngå å skjule prisen eller bruke uttrykk som «ta kontakt for pris» eller å skrive «middels prisklasse» uten videre informasjon om prisintervall. Åpenhet om prisen viser seriøsitet og tillit.

7. Synlig kontaktinformasjon

Sørg for at kontaktinformasjonen din er tydelig og lett å finne i annonsen. Oppgi telefonnummer og e-postadresse slik at potensielle kjøpere kan komme i kontakt med deg.

8. Vær ærlig

Det er viktig å være ærlig og nøyaktig i beskrivelsen av hesten. Unngå å overdrive egenskaper eller hva hesten kan. Ærlighet bygger tillit hos potensielle kjøpere og bidrar til å unngå misforståelser senere. Skal du selge en omskolert traver skriv heller «godt omskolert varmblodstraver, perfekt som hobbyhest» og ikke «Flott allround varmblodshest» i annonsen.

9. Oppdater annonsen jevnlig

Hvis hesten ikke blir solgt umiddelbart, bør annonsen oppdateres med jevne mellomrom for å vise at den fortsatt er tilgjengelig. Du kan også legge til nye bilder eller oppdatert informasjon hvis det er relevant.

10. Sjekk rettskriving og oppsett

Få noen til å lese gjennom annonsen og rette opp i skrivefeil, orddelingsfeil og setningsoppbygging. Hvert avsnitt bør kun inneholde 2-3 setninger, det gjør annonsen oversiktlig og enkel å lese.

11. Unngå krav i annonsen

Unngå å sette krav til rytters nivå, oppstallingsform og bruk. Krav virker i de fleste tilfeller avskrekkende for en potensiell kjøper, også for seriøse kjøpere som ligger innenfor disse kravene.

Eier kan uansett velge å ikke selge dersom kjøperen virker veldig uerfaren eller useriøs. Det er selvfølgelig helt nødvendig å informere om helsemessige krav, for eksempel: «veterinær fraråder videre bruk som spranghest».

12. Vær høflig i all kommunikasjon

Unngå bruk av negative fremhevende ord. Skriv for eksempel «Hesten settes dessverre ikke ut på fôr eller prøve» fremfor «Settes IKKE ut på prøve». Eller skriv «Hesten selges dessverre ikke til rideskole» fremfor «Hesten skal ikke brukes i rideskole».


Følg rådene så godt du kan og få en profesjonell og tiltalende annonse. Gode annonser tiltrekker seriøse kjøpere og en unngår å måtte svare på de samme spørsmålene flere ganger. Å være ærlig fra start reduserer sjansen for senere tvister i forbindelse med salget.

Vi har satt sammen to eksempler på hvordan en ferdig annonse kan se ut.

 • Eksempel 1 – Varmblods ridehest
 • Eksempel 2 – Godt omskolert traver

Bruk gjerne oppsett eller utdrag fra teksten i egen annonse.


Eksempel 1: Varmblods ridehest

Vakker og allsidig varmblods ridehest selges

 • Navn: Luna’s Pride
 • Alder: 6 år
 • Rase: Varmblods (KWPN)
 • Kjønn: Hoppe
 • Høyde: 168 cm (stangmål)

Luna’s Pride er en fantastisk 6 år gammel varmblods ridehest med et hjerte av gull. Hun har et imponerende utseende, med elegante bevegelser. Luna’s Pride er allsidig og viser potensiale innen dressur, sprang og feltritt.

Helse: Luna’s Pride har god helse og er regelmessig fulgt opp av veterinær med vaksiner, ormekurer og tannpleie. Hun er i topp fysisk form, men har tidligere hatt en skade i venstre bakbein. Veterinær har informert om at dette ikke vil ha betydning for videre bruk. Hun har ellers ingen annen skadehistorikk.

Temperament: Hun har et rolig temperament og er fin å håndtere både på stallen og under ridning, men hun kan bli ivrig på tur dersom andre hester løper fra henne. Luna’s Pride er godt trent, og hun er vant til å bli håndtert av både erfarne ryttere og mindre erfarne ryttere. Hun har stor arbeidsvilje og gir alltid sitt beste for å glede sin rytter. Hun er flink med henger, hovslager og veterinær.

Utdanning: Luna’s Pride har gått LA med gode resultater. Hun har også prøvd seg i noen mindre sprangstevner. Uansett om du ønsker en hest å konkurrere med eller bare ønsker en pålitelig turkamerat for avslappende turer, vil Luna’s Pride være den perfekte følgesvennen.

Pris: 120 000 NOK (pris kan diskuteres ved hurtig avgjørelse)

Flere bilder og video av håndtering og ridning finnes på [nettadresse]

Kontaktinformasjon: Ta kontakt på telefon: [Ditt telefonnummer] eller e-post: [Din e-postadresse] for å avtale et hyggelig besøk eller for ytterligere informasjon om Luna’s Pride.

Luna’s Pride vil definitivt bli en god partner for den heldige kjøperen. Vi ser frem til å høre fra deg!


Annonse 2: Omskolert traver

Godt omskolert kaldblodstraver. Svært allsidig vallak

 • Navn: Solvangs Brun
 • Alder: 12 år
 • Rase: Norsk kaldblodstraver
 • Kjønn: Vallak
 • Høyde: 165 cm

Solvang er en nydelig 9 år gammel norsk kaldblodstraver som søker nytt hjem. Han er en allsidig hest som vil fungere godt som luksus turhest og til varierte økter på banen.

Selv om Solvang tidligere er travtrent er han godt omskolert, og har mye å tilby som allsidig hobbyhest. Han elsker å være ute på tur, enten det er i skogen eller på stranden. I trafikken er han rolig og trygg og takler alt av terreng. Han ris avslappet på løs tøyle i alle gangarter både på tur og på banen, og har en rund og fin galopp.

Solvang håndteres like lett av barn som voksne, og er vant til å bli ridd av både erfarne ryttere og nybegynnere.

Helse: Solvang er helt frisk og er regelmessig fulgt opp av veterinær med vaksiner, ormekurer og tannrasp. Han er i topp fysisk form og har ingen skadehistorikk av betydning

Pris: 50 000 NOK (pris kan diskuteres for rett kjøper)

Vi har laget en video av Solvang i forskjellige situasjoner, inkludert ridning og håndtering. Denne finner du på [nettadresse] (lim lenken inn i nettleser).

Kontaktinformasjon: Ta kontakt på telefon: [Ditt telefonnummer] eller e-post: [Din e-postadresse]

Vi ser frem til å høre fra deg!


Lykke til med salg av din hest!

Del

Publisert

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *